1619028758193

Σταύρου Χρήστος

Μέλος ΕΔΙΠ/Πολιτισμικές Σπουδές, Οπτική Κουλτούρα και Πολιτισμική Προσβασιμότητα

Ο Χρήστος Σταύρου είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην ιστορία του κινηματογράφου και τον κινηματογραφικό υποτιτλισμό από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου και ολοκλήρωσε και τις πρώτες μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο τη θεωρία και διδακτική της μετάφρασης και της διερμηνείας. Απόκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Παρίσι από το Université Paris Nanterre με αντικείμενο τις πολιτισμικές σπουδές και πραγματοποίησε και μέρος των προπτυχιακών του σπουδών στο Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO). Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, κατεύθυνση Λογοτεχνία-Πολιτισμός (ΕΚΠΑ) καθώς και του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΕΚΠΑ).

Δίδαξε ως Επιστημονικός Συνεργάτης και ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο ΤΕΙ Ηπείρου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Ακαδημαϊκής Κινητικότητας. Είναι μέλος της Media, Communication and Cultural Studies Association (MeCCSA), της European Association for Studies in Screen Translation (ESIST) και μέλος της εκδοτικής ομάδας του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού αναφοράς για την οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα The Journal of Audiovisual Translation (JAT). Συνεπιμελήθηκε το συλλογικό τόμο AVT as a Bridge for Communication: From Language Learning to Accessibility και συμμετείχε ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τομείς όπως: πολιτισμικές σπουδές, οπτική κουλτούρα, πολιτισμική προσβασιμότητα, προσβασιμότητα και ακτιβισμός, συμπεριληπτικές τέχνες.

Ημέρες & ώρες συνεργασίας με φοιτητές (ακαδημ.έτος 2023-24):
Δευτέρα:13:00-15:00
Τρίτη: 13:00-15:00

Διεύθυνση:
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Σχολή Καλών Τεχνών
Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
T.K. 45110 Ιωάννινα

Γραφείο: Ισόγειο, γραφείο 253
Τηλέφωνο: (+30) 26510 05991
Εmail: cstavrou@uoi.gr

Ιστοσελίδα:
https://uoi.academia.edu/CHRISTOSSTAVROU

Other Members