ορθη επαναληψη: EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ “ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΚΑΙ “ΘΕΩΡΊΑ ΣΑΤΙΡΙΚΟΎ ΣΚΙΤΣΟΥ”
Όλα τα μαθήματα εξετάζονται με την υποβολή θεωρητικής εργασίας με κείμενο εκτάσεως 10 (min.) έως 15 σελίδες (max.), Οι εικόνες και η βιβλιογραφία είναι εκτός του ορίου αυτού. Το θέμα είναι ελεύθερο, και μπορεί να αντληθεί από ολόκληρη το πεδίο που περιλαμβάνει τα μαθήματα. Το περιεχόμενο των μαθημάτων αποτυπώνεται στον οδηγό σπουδών και, υπό πιο εκτεταμένη μορφή, στα κείμενα που έχουν αναρτηθεί. Επιπλέον η ίδια η χρήση της κοινής λογικής μπορεί να εμπνεύσει θέματα εργασίας.
Τα μαθήματα “Τέχνη και θεωρία του ψηφιακού κόσμου” (και η προηγούμενη μορφή του, “Τέχνη και θεωρία του ψηφιακού κόσμου 1”) έχουν ευρύ εισαγωγικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν όλες τις μορφές και τις χρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας.
Τα “Ειδικά θέματα τέχνης και θεωρίας του ψηφιακού κόσμου” (και η προηγούμενη μορφή του, “Τέχνη και θεωρία του ψηφιακού κόσμου 2”) έχουν στενότερο εύρος και επικεντρώνονται στην ιστορία, την τέχνη, τις χρήσεις και τις επιπτώσεις του διαδικτύου, τα video games, και την εικόνα του ψηφιακού κόσμου και του υπολογιστή στον κινηματογράφο.
Όσον αφορά το μάθημα της “Θεωρίας του σατιρικού σκίτσου”, πέρα από εργασίες που αφορούν το έργο κάποιου σκιτσογράφου ή σατιρικού κομίστα, μπορεί να υποβληθούν εργασίες ευρύτερης θεματικής όπως “η γελοιογραφία την τάδε ιστορική περίοδο, πόλεμο ή κρίση”, “η μόδα στη γελοιογραφία”, ο “αθλητισμός στη γελοιογραφία, κ.λπ.”
Ο διδάσκων,
Β. Πασχάλης